За теб и екипа ти

Проект „Застъпници за пътна безопасност“ е създаден с идея за устойчивост. Ние не ви предлагаме просто да се включите в поредната инициатива. Нашето предложение е заедно да изградим капацитет на местно ниво за качествено оформяне на послания в областта на пътната безопасност и предаването им до демократично избраните институции на местно, регионално и национално ниво. А този капацитет остава за тези, които най-много го заслужават - младите хора.

На различни етапи от реализацията ние ще отличаваме ВАС - най-активните екипи. Вие можете да получите:

  1. Пакети с информационни и комуникационни материали (4 кожени визитника, 10 алкотеста, 10 силиконови гривни, 10 рефлектиращи гривни, 10 химикала, 10 фото-пъзела, 10 значки, 10 магнита и 20 светлоотразителя с корда), които да ви подпомогнат в организирането и осъществяването на среща на ниво организация/институция/училище с представители на местната власт (община) и гражданското общество, където да обсъдите събрани данни и набелязани проблеми по време на направен от вас одит за пътна безопасност. Ще бъдат изпратени по три пакета във всяка от 28-те области на България.
  2. Чифт алкоочила! Предполагаме сте чували за тях. Това е най-успешния инструмент от нашата практика за превенция на рисковете на пътя. Те симулират виждане след употреба на алкохол и имат капацитет да включват над 200 човека на ден в симулации. Ще можете да ги използвате по време на срещата с представители на местната власт (община) и гражданското общество. Те ще останат ваша собственост ако поемете задължението да ги предоставят за обществено ползване поне веднъж месечно при наличие на интерес от други активни групи, както и да ги предоставите и на други заинтересовани екипи от вашата област, регистрирали срещи в рамките на проекта. Ще бъдат раздадени по един чифт във всяка от 28-те области на България.
  3. Пакети с информационни и комуникационни материали на стойност до 600 лева по ваш избор от предварителен списък (напр. тениски, информационни диплянки, химикалки, значки и др.), които да ви подпомогнат в организирането и осъществяването на кампания на ниво област/регион. Освен материалите от нас ще получите техническа и материална подкрепа под формата на специалисти и симулатори в областта на пътната безопасност. 10 екипа от различни области на България ще се възползват от тази възможност.
  4. Покани за първата „Младежката среща на върха по въпросите на пътната безопасност“ на национално ниво в България.

Ние определяме до тук. Следващите награди сами ще си ги определите, като целта им е да изградите по ваш избор допълнителен материален капацитет за вашия екип на ниво организация/институция/училище.

С участието си в първата „Младежката среща на върха по въпросите на пътната безопасност“ на национално ниво в България сте достигнали до края на проект „Застъпници за пътна безопасност“ и спокойно може да се определяте като най-добрите такива. И наистина ние определяме до тук. Следващите награди сами ще си ги определите, като целта им е да изградите по ваш избор допълнителен материален капацитет за вашия екип на ниво организация/институция/училище. Въз основа на събраната подкрепа за свършената работа визуализирана от броя точки за статията ви на страницата на проекта в реално време в последния ден на „Младежката среща на върха по въпросите на пътната безопасност“ пред всички ще определим кой екип колко ваучери ще вземе със себе си.

1 награда – ваучери на стойност 3 000 лева
2 награда – ваучери на стойност 1 500 лева
3 награда – ваучери на стойност 750 лева
4 награда – ваучери на стойност 500 лева
5 награда – ваучери на стойност 250 лева
Тук можете да видите мрежата от търговски обекти, където ще можете да използвате ваучерите.